Cowboy Billie Boem. Een populaire Brabantse groep die muziektheater maakt voor kinderen en volwassenen.

Een wisselend aantal muzikanten rond bedenker Bart Pullens dat al twintig jaar vrolijke voorstellingen speelt.

Tegenwoordig staat Bart (beter bekend als Cowboy Billie Boem zelf) voornamelijk op het toneel met Peer de Graaf, waar hij in het verleden vaak samenwerkte met Pater Moeskroen-leden als Marcel Sophie, Ton Smulders, Bart Swerts en Adje Grooten.

Cowboy Billie Boem bracht al dertien albums uit, een dvd en een boek. Bovendien scoorde de groep een heuse hit met ‘Zigeunermeisje’.

Bart Pullens
Bart PullensCowboy Billie Boem
Muzikale cowboy
Cowboy Billie Boem zelf, de aanstichter en constante factor van de club.
Ruim twintig jaar geleden bedacht Bart het concept. Hij arrangeert, produceert en mixt, en speelt diverse instrumenten.
Peer de Graaf
Peer de GraafPeer de Graaf zanger en improvisator
Zanger en improvisator
De zanger, presentator, improvisator en theaterdocent Peer de Graaf is bij kinderen en jongeren bekend geworden als Meneertje Peertje, als zanger van Trapperdetrap (actueel: Liedjesatlas) en als docent van theaterworkshops(o.a. via Factorium, Tilburg).
Jan Heuves
Jan HeuvesRegiseur & conceptontwikkelaar
Vanaf 1981 is Jan al actief als programmamaker en regisseur van o.a. kinderprogramma’s en tv series. Jan regisseert sinds een aantal jaren de theatershows van Cowboy Billie Boem.
Adje Grooten
Adje GrootenMuzikale duizendpoot
Muzikale duizendpoot
Adje is de creatieve steun en toeverlaat van Bart bij het bedenken en produceren van de albums. Hij is vaak verantwoordelijk voor de teksten en speelt meerdere instrumenten.
Dorus Verwiel
Dorus VerwielDorus Verwiel Illustraties & Vormgeving
Vanaf de start verzorgd Dorus alle illustraties m.b.t Cowboy Billie Boem en Het Spinnetje

Ons Verhaal

Bart Pullens en Adje Grooten, twee levensgenieters van het zuiverste water uit het Brabantse land, allebei rasmuzikant, allebei vader, beginnen in 1996 met het opnemen van kinderliedjes. Traditionele liedjes in een nieuw jasje en nieuwe liedjes die ze zelf schrijven. Cowboy Billie Boem ontstaat, ze tekenen een platencontract, treden op in het hele land en scoren zelfs een bescheiden hitje met het zigeunermeisje.

Algauw komt rasanimator Marcel Sophie als indiaan het team versterken. In een grappig western decor maken Cowboy Billie Boem en de Indiaan avonturen mee waarbij de kinderen actief betrokken worden. In een uur tijd weet CBB de kinderen (en hun ouders) vol enthousiasme aan het zingen en dansen te krijgen en zo blijkt een succesformule te zijn ontstaan waar een publiek van jong en oud zich heel prima mee weet te vermaken.

Cowboy Billie Boem is in de loop der jaren regelmatig te zien op de vaderlandse TV in verschillende programma’s, onder anderen al 3 seizoenen bij De Teletubbies.

CBB wordt een veelgevraagde act op festivals (oa: Bevrijdingspop Haarlem’, De Boulevard in Den Bosch,  Theaterfestival Almere), scholen, theaters, bedrijfsfeesten, en ze zijn er ook erg trots op dat ze de intocht van Sinterklaas al een aantal keren hebben mogen opluisteren.

Inmiddels zijn er zo’n twaalf CD’s, DVD en een BOEK uitgebracht. Het geheime wapen van CBB is dat de muziek niet gaat vervelen. In tegenstelling tot veel andere muziek voor kinderen blijft de muziek van Cowboy Billie Boem voor ouders en kinderen langdurig houdbaar !

Daarbij wordt een speciaal programma gemaakt voor de allerkleinsten, genaamd “Spinnetje”. De laatst uitgebrachte cd’s zijn “Spinnetje” en “Oliebollenparty” (een kerstalbum).

Hulpsheriff Adje Grooten verlaat in 2002 de groep, maar blijft actief betrokken bij het schrijven van de liedjes en het produceren van de cd’s. In 2013 gaat ook indiaan Marcel Sophie met pensioen. Hij trekt zich terug in zijn wigwam op de prairie en wordt opgevolgd door Circusdirecteur Ton Smulders.

Met zijn lange rode jas en mooie hoge hoed is de circusdirecteur een imposante verschijning, maar ook een man vol verrassingen. Hij lijkt heel veel te weten, over bijzondere dieren bijvoorbeeld, of over mensen uit verre landen en zelfs over de techniek van een autobus. Maar of het allemaal waar is? Gelukkig zingt Cowboy Billie Boem de show vlotjes aan elkaar ; het is een ongecompliceerde meezing-klap-dans-lach show voor jong en oud. Met veel akoestische instrumenten, opmerkelijke rariteiten, oprechte verwondering en boeiende verhalen. Kortom: aanstekelijk vermaak voor iedereen!