Biografie

Bart Pullens en Adje Grooten, twee levensgenieters van het zuiverste water uit het Brabantse land, allebei rasmuzikant, allebei vader, beginnen in 1996 met het opnemen van kinderliedjes. Traditionele liedjes in een nieuw jasje en nieuwe liedjes die ze zelf schrijven.Cowboy Billie Boem  ontstaat, ze tekenen een platencontract, treden op in het hele land en scoren zelfs een bescheiden hitje met het zigeunermeisje.
Algauw komt rasanimator Marcel Sophie als indiaan het team versterken. In een grappig western decor maken Cowboy Billie Boem en de Indiaan avonturen mee waarbij de kinderen actief betrokken worden.
In een uur tijd weet CBB de kinderen (en hun ouders) vol enthousiasme aan het zingen en dansen te krijgen en zo blijkt een succesformule te zijn ontstaan waar een publiek van jong en oud zich heel prima mee weet te vermaken.
Cowboy Billie Boem is in de loop der jaren regelmatig te zien op de vaderlandse TV in verschillende programma’s, onder anderen al 3 seizoenen bij De Teletubbies.
CBB wordt een veelgevraagde act op festivals (oa: Bevrijdingspop Haarlem, De Boulevard  in Den Bosch, Theaterfestival Almere), scholen, theaters, bedrijfsfeesten, en ze zijn er ook erg trots op dat ze de intocht van Sinterklaas al een aantal keren hebben mogen opluisteren.
Inmiddels zijn er zo’n twaalf CD´s een DVD en boek uitgebracht. Het geheime wapen van CBB is dat de muziek niet gaat vervelen. In tegenstelling tot veel andere muziek voor kinderen blijft de muziek van Cowboy Billie Boem voor ouders en kinderen langdurig houdbaar !
Daarbij wordt een speciaal programma gemaakt voor de allerkleinsten, genaamd “Spinnetje”. De laatst uitgebrachte cd’s zijn “Spinnetje” en “Oliebollenparty” (een kerstalbum).
Hulpsheriff Adje Grooten verlaat in 2002 de groep, maar blijft actief betrokken bij het schrijven van de liedjes en het produceren van de cd’s. In 2013 gaat ook indiaan Marcel Sophie met pensioen. Hij trekt zich terug in zijn wigwam op de prairie en wordt opgevolgd door Circusdirecteur Ton Smulders.
Met zijn lange rode jas en mooie hoge hoed is de circusdirecteur een imposante verschijning, maar ook een man vol verrassingen. Hij lijkt heel veel te weten, over bijzondere dieren bijvoorbeeld, of over mensen uit verre landen en zelfs over de techniek van een autobus. Maar of het allemaal waar is? Gelukkig zingt Cowboy Billie Boem de show vlotjes aan elkaar ; het is een ongecompliceerde meezing-klap-dans-lach show voor jong en oud. Met veel akoestische instrumenten, opmerkelijke rariteiten, oprechte verwondering en boeiende verhalen.
Kortom: aanstekelijk vermaak voor iedereen!

“* Bart Pullens: zingt, speelt gitaar, bas & banjo. Hij werkt als muziektherapeut met verstandelijk gehandicapte kinderen.”

Bart Pullens . Cowboy Billie Boem